צום לסירוגין – הטרנד החדש לירידה במשקל ושמירה על הבריאות

צום לסירוגין – הטרנד החדש לירידה במשקל ושמירה על הבריאות

דיאטת הצום לסירוגין (Intermittent fasting (IF) הינה הדיאטה הטרנדית והמדוברת ביותר לעת הזו. מחקרים רבים הראו את יעילותה הבריאותית לגוף ולמוח.

דיאטת הצום לסירוגין אינה בהכרח מכתיבה מה לאכול אלא יותר מדברת על מתי להפסיק לאכול.

הצום הוכח כיעיל לגוף, יותר מאשר האכילה התכופה כל 3-4 שעות, גם מבחינת ירידה במשקל וגם מבחינה בריאותית לשיפור תפקודי הגוף השונים.

הצום לסירוגין יעיל במיוחד לבעיות הבאות:

• משפר את תפקוד האינסולין בגופינו ובכך את ספיגת הסוכר לתאים. מחקר: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15640462

• משפר את תפקוד התאים בגוף וחידושם. בעת הצום לגוף יש יכולת להתפנות מעיכול לתהליכים פיזיולוגיים בין תאיים. מחקר: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21106691

• פוטנציאל לשינוי גנטי הקשורים לאריכות ימים והגנה מפני מחלות שונות. מחקר: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24048020

והשורה עוד ארוכה…

ההבדלים העיקריים בין תוכניות התזונה הנפוצות:

1. 16/8 – וויתור על ארוחת הבוקר ואכילה בשמונה שעות ממוקדות לאורך היום לאחריהן 16 שעות צום. למשל מ-12:00 עד 20:00.

2. אכילה עצירה אכילה – צום למשך 24 שעות פעם או פעמיים בשבוע כאשר ביתר הימים אוכלים רגיל.

3. 5:2 – בתוכנית זו אוכלים עד 600 קלוריות פעמיים בשבוע וביתר הימים אכילה רגילה.

את התוכנית התזונתית של צום לסירוגין אני ממליצה לעשות ביעוץ פרטני ובהתאמת תוכנית התזונה באופן אישי בשעות האכילה הסדורות. התוכניות התזונתיות מאד אינדיבידואליות ונובעות מהבריאות השונה והמשתנה של כל אדם.

נטלי גל
נטורופתית N.D
רפואה טבעית למשפחה