ויטמין M / פולאט / פוליק אסיד / ויטמין B9 פולאצין
folate תרכובת טבעית
בראש ובראשונה, חומצה פולית משתתפת בבנייה של חומצות גרעין DNA, RNA וחומצות אמינו. חומצה פולית עוזרת להורדת רמות ההומוציסטאין בדם והפיכתו למתיונין. רמת הומוציסטאין נמוכה עוזרת להגנה על הגוף מפני מחלות לב טרשתיות, אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, טרשת כלי דם פריפרים וקרישי דם בורידים. רמה גבוהה של הומוציסטאין מבשרת על הסיכון למחלות לב.
חומצה פולית חשובה לאישה בהריון עבור התפתחות העובר בשל חלוקת התאים המהירה שלו. יש לבדוק את החסרים התזונתיים באמצעות בדיקת דם ולהשלימם במידת הצורך.
חסרים של הויטמין יכולים לגרום למומים ומחלות ביילודים של בעיית רקמות כמו שפה שסועה, גולגולת שסועה, עמוד שדרה חשוף ועוד.
חומצה פולית נמצאת באגוזים, פירות, בירקות ירוקים מכל הסוגים, וברוב הקטניות ובספירולינה טרייה קפואה.
עודף בחומצה פולית עלול להוות גורם סיכון לסרטן השד.
במחקר שנעשה בשנת 2006 על מעל 25,000 נשים, נמצא כי נשים שנטלו מולטי-ויטמין המכיל חומצה פולית הגדילו את הסיכון שלהן לסרטן השד בכ- 20עד 30 אחוזים! מחקר
מחקר נוסף דאבל בליינד הוכיח שהסיכוי לסרטן השד אצל נשים שצרכו פוליק אסיד במהלך הריונן היה גדול פי 2 לעומת נשים שלא צרכו פוליק אסיד במהלך ההריון. המחקר עקב אחרי 3187 נשים במשך 35 שנה.
המחקר התפרסם בשנת 2004 בירחון הרפואי British Medical Journal . מחקר
יש לשים לב! ברוב תוספי B12 יש חומצה פולית. איני ממליצה לקחת את השילוב הזה ללא המלצה מיוחדת כדי למנוע עודפים אפשריים של חומצה פולית.
רוב תוספי התזונה בארץ מכילים חומצה פולית מסוג folic acid אני ממליצה על התרכובת מסוג folate. תרכובת זו עדינה יותר וזמינה יותר לגוף ולכן נספגת הרבה יותר טוב מהתרכובת הסינטטית וללא תופעות לוואי וכנראה גם ללא הסיכונים שיש בעודפים. כיוון שהתרכובת טבעית הסבירות שלה להיצטבר ברקמות כעודף פחותה.
המינון לטיפול בחסר בדרך כלל: 400-800 מק”ג ליום יש לקחת את התוסף עם אוכל. נוזלי או בכמוסות.
לעיתים במצבים רפואיים שונים ידרש לקחת 5 מ”ג פוליק אסיד.
נטלי גל נטורופתית למשפחה N.D
Add Comment