נבטוטים – מאיזה גיל ולמה זה כל כך בריא?

נבטוטים – מאיזה גיל ולמה זה כל כך בריא?

נבטוטים – מאיזה גיל ולמה זה כל כך בריא?
נבטוט – זה בעצם קטנייה שעברה הנבטה – והיא הוציאה נבט מתוכה.
את ההנבטה ניתן לעשות במטבח הביתי, בהשריית הקטנייה במים ולאחר מכן סינון ושמירה במקום חשוך עד להוצאת הנבט.
הנבטוט, הינו כמו ירק, רך למאכל (כאשר הקטניה קטנה כמו מאש או עדשים ירוקות), והינו מזין מאד. ומכיל חלבון, וויטמינים ואנזימים.
את הנבטוטים ניתן לתת מגיל 10 חודשים לערך, תלוי ביכולת הלעיסה של תינוקכם. כנשנוש לאורך היום או בתוך תבשיל.
ההנבטה עוזרת לבישול, ולעיכול במעיים. כתוצאה מכך יש פחות גזים ונפיחויות, והספיגה של המינרלים יותר יעילה, כיוון שההנבטה מפרקת את החומצות שמאיטית ספיגת מינרלים ונקראת חומצה פיטית וחומצה אוקסלית.
אם אינכם יודעים בוודאות האם הגיע הזמן לתת לתינוקכם נבטוטים
הינכם מוזמנים להיוועץ עימי

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *