עוגת בננות כוסמין לשבת

עוגת בננות כוסמין לשבת

3 בננות בשלות ורכות
2 כוסות קמח כוסמין 70 אחוז (אפשר גם מאה אחוז אך יצא יותר כבד)
חצי כוס סוכר דמררה או קוקוס
3/4 כוס שמן קוקוס או זרעי ענבים
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח הימלאיה
כפית שטוחה קינמון (לא חובה)
תוספות אפשריות: אגוזים/שוקולד צ’יפס מריר/2 כפות שבבי קוקוס מיובש.
אם העוגה יבשה מידי הוסיפו עוד בננה אחת.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בננות, קינמון, תוספת שרוצים, שמן וסוכר.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ25-40 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי ולח. תלוי כמה העוגה רטובה וחוזק התנור. יש לאפות עד שמקבלים את מידת האפייה הדרושה.
מזליפים מעל העוגה 3 כפות מייפל טבעי ונותנים לה להתקרר לפני ההגשה.
חותכים ומגישים.
* טיפ הבלילה תצא נהדר גם כמאפינסים.
שבוע הבא: ערמונים!
שבת שלום