קו אנזים Q10 תרכובות מומלצות, תופעות לוואי, ספיגה והשפעה על הבריאות שלנו
קו אנזים Q10 הוא אנטיאוקסידנט הנמצא ברמה גבוהה בשרירי הגוף כולל הלב עצמו. ומיוצר על ידי גופינו בחשיפה לשמש ואכילת ירקות ועלים ירוקים כהים. ללא חשיפה לשמש ואכילת ירקות ירוקים ייצירת קיו10 פוחתת משמעותית!
ככל שמתבגרים מאגרי הQ10 מדלדלים, ובייחוד בשימוש תרופתי מסוג סטטיניים להורדת כולסטרול, סטרס ותזונה לא בריאה לאורך זמן וכמובן חסר בויטמין די – שקשור גם הוא בחשיפה לשמש.
מי שלוקח תרופות להורדת כולסטרול צריך לקחת קיו10? התשובה לא. מי שלוקח תרופות להורדת כולסטרול רצוי שיעשה שינוי באורח חייו על מנת שלא יצטרך תרופות אלו מלכתחילה שהן מעכבות את ייצור הקיו10 בכבד!!!
בתוספי התזונה הנפוצים הספיגה של Q10 מאד נמוכה ורק 10-20 אחוז מהכמות שבכמוסה נספגת כיוון שמדובר לרוב על תרכובת סינטטית מסוג יוביקווינון שדורשת המרה בכבד לתרכובת הפעילה.
התרכובת הפעילה הינה יוביקווינול! ואני ממליצה לקחת אותה. הספיגה בה יעילה יותר, וללא תופעות לוואי שיש לתרכובת הסינטטית שכוללת לעיתים פלפיטציות ודופק מהיר.
100 מ”ג יוביקוינול שווה ל-600 מ”ג של התרכובת הסינטטית!!!
כדי להעלות את רמת הספיגה יש להעדיף טכנולוגיה על בסיס שמן – מיצלה (נוטרי ננו ספיגת רכיב שומני בסביבה מימית – יוצר שיפור בזמינות הביולוגית) ספיגה בטכנולוגיית נוטרי ננו מאפשרת ספיגה פי 3 מהצורה היבשה של Q10.
יש אפשרות לקחת מינונים גבוהים של מספר גרמים ביום אך יש להתאים רמת Q10 לכל אדם באופן אינדיבידואלי מכיוון שQ10 עלול לגרום לדופק מהיר / אדמומיות בפנים ועוד.
Q10 מונע חימצון שומנים בדם, עוזר להוריד כולסטרול, מוריד לחץ דם, מדלל את הדם, עוזר לאיכות של הזרע, חשוב לפיריון האישה, חשוב לאי ספיקת לב והפרעות קצב ואפילו פרקינסון.
חסרים של קיו10 יכולים לבוא לידי ביטוי במגרנות קשות ועייפות, מחלות חניכיים, לחץ דם גבוה, רעלת הריון ועוד.
מתבצעים בעולם יותר מ2000 מחקרים בנושא השפעת Q10 על בריאותינו אך ההמלצות ללקיחת התוסף לא מספיק נפוצות.
ב1957 בארצות הברית בודד Q10 קיו10 ממיטוכונדריות של לב של פרות על ידי פרופר פרדריק קריין ומשם בעצם גילו את התרכובת וההשפעה שלה על הבריאות שלנו.
אני ממליצה לקחת Q10 בתרכובת UBIQUINOL או בתרכובת טכנולוגית חדשה יחסית של קיו10 מיקרואקטיב המיוצרת מעמילן תפוחי אדמה (בטא- ציקלודקסטרין) שמגדילה את המסיסות של קיו10.
חשובה מאד ההתאמה האישית, לפי רקע בריאותי, שימוש תרופתי ועוד
מחקרים
Add Comment