מיגרנה – איך תזונה קשורה אליה?

מיגרנה – איך תזונה קשורה אליה?

מיגרנה – איך תזונה קשורה אליה?
אנשים רבים מגיעים אלי לקליניקה עם מיגרנה של שנים, מדובר על כאב ראש מאד חזק הנמשך יותר זמן מכאב ראש רגיל והיא מלווה בתסמינים נוספים כמו בחילה/הקאה, קושי להיות באור, ותסמינים מקדימים לה.
המיגרנה משפיעה מאד לרעה על איכות החיים, מאד קשה לתפקד איתה ובייחוד הפחד שמלווה את אותם אנשים שהנה תכף עוד מגרנה תתחיל.
המיגרנה היא מחלה דלקתית, למדע עדיין לא ברורות בוודאות הסיבות למיגרנה, אך לרפואה  הטבעית פתרונות שבקליניקה הוכחו כיעילות מאד. כאב (לא רק כאב ראש) בא לסמן לנו שמשהו לא תקין בגוף. זו היא הדרך של הגוף לאותת “תטפלו בי”… !
אנשים שנוטלים משככי כאבים באופן קבוע ובמינון גבוה מגדילים את הסיכון למיגרנה כרונית. הפסקה בשימושם וגמילה יכולה ליצור הקלה משמעותית במיגרנות.
ישנם מרכיבים תזונתיים הידועים כמעוררי מיגרנות. למשל: מזונות שעשירים בטירמין הנמצא בגבינות קשות, שוקולדים, יינות ובחומצת האמינו פנילאלנין, הם טריגר משמעותי וכאשר מורידים את המרכיבים הללו מהתפריט עשוי לחול שיפור רב.
כמו כן, ישנם מזונות נוספים שיכולים להוות בעיה, כאשר אצל כל בן אדם זה שונה ומשתנה.
תזונה המורכבת מדיאטת אלמינציה הוכחה אצלי כיעילה מאד בהפחתת ההתקפים עד להעלמות המחלה לגמריי.
יש להתאים את השינויים הדרושים לכל אדם באופן אינדיבידואלי.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *