הכל על סוכרת

הכל על סוכרת

סוכרת הוא שם כולל לאוסף של הפרעות שהמכנה המשותף שלהם הוא עליה ברמת הסוכר בדם.

ההפרעות המאופיינות לסוכרת:

* מתן שתן בכמות מרובה
* צמאון מוגבר
* תחושת רעב תמידית

אלו גורמים להיצטברות סוכר בדם וספיחת מים ומכאן תחושת הצמא והרעב המוגברים.

באופן טבעי כאשר אדם אוכל פחמימות, מופרש אינסולין מתאי בטא מהלבלב על מנת לספוג את הסוכר לתאים. סוג אחר של תאים המצויים בלבלב נקראים תאי אלפא ומפרישים הורמון נוסף הנקרא גלוקגון. הורמון זה אחראי על הוצאת הסוכר מהכבד (המאגרים). האיזון בין האינסולין לגלוקגון הוא זה שמווסת את רמות הסוכר בדם.

אנשים שמשקלם תקין, שעוסקים בפעילות גופנית, ואוכלים מאוזן דרושה רמה נמוכה של אינסולין על מנת לאזן את רמת הסוכר בדם. אך לאנשים שאורח החיים שלהם אינו מאוזן ומשקלם אינו תקין, דרושה רמה גבוהה יותר של אינסולין כדי לאזן את את אותה כמות הסוכר בדם – מצב זה נקרא תנגודת לאינסולין.

כאשר נוצרת בעיה בתאי הבטא לאורך זמן כמות יצירת האינסולין פוחתת, ויש קושי בספיגת הסוכר לתאים וכאשר זה משולב עם תינגודת לאינסולין הדבר יגרום לחריגה ברמות הסוכר בדם.

סוכרת סוג 1 – סוכרת מסוג זה היא מאופיינת בהרס תאי בטא בתהליך חיסוני של הגוף. הרפואה הקונבנציונלית מגדירה את סיבת המחלה הזו עדיין כ”בלתי ידועה”. אך רבים המחקרים המקשרים בין סוכרת מסוג זה לצריכת חלב ומוצריו כבר מגיל הינקות. חלבוני החלב חודרים בשלמותם את המעי של התינוק או של האם המניקה ומגיעים לחלב האם. מערכת החיסון מייצרת נוגדנים כנגד חלבון זעיר (פפטיד) בשם ABBOS הנמצא על תאי הבטא של הלבלב המהווה חלק מאותו חלבון האלבומין שבחלב פרה, ואז הנוגדנים ותאי החיסון שבדם התינוק/הילד תוקפים את הלבלב של עצמו וכך נסללת הדרך להתפתחות הסוכרת על ידי הרס מושלם של כל תאי הבטא. נוגדנים ותאי מערכת חיסון (לימפוציטים T) נגד אותו פפטיד בשם ABBOS נמצאו במרבית חולי הסוכרת שנבדקו על ידי קבוצת חוקרים, אך לא בילדים בריאים או בכאלו שסבלו ממחלות אוטואימוניות אחרות.
ובכך אין יצירת אינסולין, אשר כאמור אחראי על ספיגת הסוכר לתאי הגוף והגוף נזקק באופן מלאכותי להזרקות אינסולין על מנת לתפקד ולשרוד.

ככל הנראה ומהניסיון שלי בקליניקה הורדה של מוצרי החלב מהתפריט משפרת משמעותית את ערכי הסוכר בדם ואת תפקוד תאי הבטא.
גם במקרים שסוכרת סוג 1 טופלה יחסית מאוחר ישנו שיפור מהותי ובחלק מהמקרים ריפוי מלא!

ככל שהחשיפה מוקדמת יותר לחלבוני החלב כך ככל הנראה הסיכוי לפתח סוכרת סוג 1 גבוה יותר, אך ישנם חולי סוכרת מסוג 2 שלאורך זמן הופכים גם לסוכרת סוג 1 בשל הרס כל תאי הבטא.

סוכרת סוג 2 – סוג זה של סוכרת מתפתח יותר לאט מסוכרת סוג 1 ותלוי חד ערכית באורח החיים של האדם. תזונה, פעילות גופנית, ומשקל גוף מהווים גורמי סיכון משמעותיים בהיתפתחות המחלה. בסוג זה של סוכרת, תאי בטא נהרסים לאט יותר, תהליך שלוקח שנים.

הרבה אנשים חושבים שסוכרת סוג 2 היא מחלה תורשתית, ושסוכרת סוג1 היא מחלה מולדת. התירוץ הנפוץ שאדם עם סוכרת משתמש בו הוא שמחלתו עוברת במשפחתו, אך האמת היא שרק 5% מהגנטיקה משפיעה על הופעת הסוכרת, ושאורח החיים ובעיקר התזונה משפיעים הכי הרבה על הסיכוי לחלות.

יותר חשוב מכל זה הוא שרב חולי הסוכרת אינם יודעים כי ניתן לרפא את מחלתם לגמריי! ובמקום זאת לוקחים בהמלצת הרופא כדורים להורדת הסוכר או אינסולין כדי שהסוכר יספג לתאים, ובמקביל ממשיכים באותו סגנון אורח חייהם שממשיך להזיק להם. כך גם במקרה של סוכרת סוג 1 הניתן לשיקום וריפוי מלא אם מטפלים מוקדם.

תרופות להורדת סוכר לא פותרות את בעיית הסוכר הגבוהה מהשורש, האינסולין הוא לא הפתרון האמיתי.
התרופות לא מרפאות את המחלה!
תזונה ושינוי אורח חיים, יכולות במקרים מסויימים ליצור מהפך. להתייעצות ראשונית ללא תשלום התקשרו 0542037734

נטלי גל
נטורופתית N.D

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *